Een sportmassage heeft als doel pijnklachten te verhelpen en blessures te voorkomen. Een sportmassage zorgt er dus voor dat jij van jouw sport kan genieten en je algehele sportprestaties verbeteren.

_54A2471

Voordelen van een sportmassage:

Bevordert spierherstel;
Voorkomt (meer) blessureleed;
Verbetert sportprestaties;
Ontspannende werking op het hele lichaam;
Betere bloedcirculatie en stofwisseling;
Vermindert stress.

Als sportmasseur en sporttherapeut behandel ik je pijnklacht(en), maar ik onderzoek ook de oorsprong van je klacht. Als sportmasseur heb ik mij gespecialiseerd in meerdere vakgebieden met als doel blessures te verhelpen en te voorkomen. Mijn analyserend denkvermogen helpt mij hierbij. Het is namelijk belangrijk te weten wat de oorzaak van de pijn is. Hierdoor kan ik je doelgericht behandelen.

Daarnaast help ik je graag met het opbouwen na blessureleed. Het is belangrijk om te weten welke belasting je lijf aan kan en welke oefeningen of trainingsschema’s passen bij jouw blessure en sportniveau. Want of je nu af en toe sport, recreatief of intensief, je kunt alleen goed functioneren als je geen pijn hebt. Soms zijn spieren nu eenmaal overbelast. Deze belasting van de spieren kan zich uitten in spierknopen, verhardingen, verklevingen of verhoogde spierspanning.  Sportmassages heffen deze pijnlijke lokale problemen in de spieren op. Hierdoor kan jij je weer soepel bewegen.

_54A2478

Een sportmassage zorgt ook voor ontspanning, voor het afvoeren van afvalstoffen (na het sporten) of zorgt juist voor extra spierstimulering (voor het sporten). Een sportmassage is ook geschikt voor mensen die klachten ervaren door stress of een verkeerde (werk)houding.

Bij een sportmassage wordt stevig gemasseerd. Als sportmasseur gebruik ik hiervoor diverse massage-technieken- en grepen. Een sportmassage kan ook gecombineerd worden met Medical Taping en Percussietherapie met behulp van de Theragun G3PRO. Voorafgaand aan de behandeling vindt een intakegesprek plaats. Tijdens dit eerste gesprek vraag ik naar je (pijn)klachten en ben ik benieuwd naar het ontstaan van de klachten of blessures. Aan de hand van jouw wensen en met gebruik van mijn expertise bepalen wij samen welke massage of behandeling het beste bij jou past. Elk lichaam is immers uniek, elke massage dus ook.

Het belangrijkste effect van een sportmassage is de bevordering van de bloedsomloop, waarbij afvalstoffen worden afgevoerd. Je lichaam krijgt hierdoor de mogelijkheid om te herstellen. Als je meteen na een massage weer gaat sporten of gelijk je overvolle agenda afwerkt, krijgt je lijf niet de kans om zich volledig te herstellen. Neem dus even rust na een sportmassage. Je voelt je dan krachtig, energiek en heel ontspannen.

Zo snel mogelijk kennis maken?

Natuurlijk kan dat!