Top 5: Meest gestelde vragen
 1. Wat zijn de bewezen voordelen van een sportmassage?
 2. Hoelang duurt een massage?
 3. Moet ik wat uittrekken voor de behandeling?
 4. Hoe haal ik het optimale resultaat uit de behandelingen?
 5. Is sportmassage of sporttherapie iets voor mij, ook als ik niet zo sportief ben?
1. Wat zijn de bewezen voordelen van een sportmassage? Sportmassage is een populaire behandelkeuze voor sporters, trainers en sporttherapeuten. Deze behandeling wordt voor verschillende doeleneinden ingezet:
   • Voorkomen van blessures
   • Herstel van vermoeidheid
   • Het verhelpen/verlichten van spierpijn
   • Spierspanning
   • Het verbeteren van ontspanning na inspanning
   • Verbetert sportprestaties
Er zijn vijf bewezen effecten van sportmassage:
   1. De massage werkt ontspannend. Het vertraagt de ademhaling en hartslag
   2. Het verbetert het gevoel voor lichaamspositie en -beweging
   3. Een sportmassage zorgt ervoor dat je je prettiger voelt
   4. Het is goed voor je weefselherstel en immuunsysteem
   5. Na een sportmassage voel je je beter en soepeler
Meer weten? Klik dan hier.
 

2. Hoelang duurt een massage?
De behandelingen bij Fit2perform variëren van duur. Mijn ervaring is dat een goede massage minimaal 30 minuten moet duren om effectief te kunnen zijn. Een massage duurt bij mij dan ook echt 30 minuten, 45 minuten of 60 minuten. Omkleden en het afspreken van een vervolgafspraak vallen hier buiten.

3. Moet ik wat uittrekken voor de behandeling? Afhankelijk van de te behandelen plek op het lichaam, kleed jij je uit tot aan het ondergoed. Bij een nek- en/of rugmassage hoeft bijvoorbeeld alleen de bovenkleding uit. Sieraden moeten af, zodat ik nergens achter kan blijven haken. Ik zou het vervelend vinden als het sieraad hierdoor kapot gaat of jij je bezeert. Voor de meeste behandelingen gebruik ik massageolie. Deze bevat géén parfum of onnodige toevoegingen. Tijdens de behandeling ben je toegedekt met handdoeken. Hierdoor zal je het niet koud krijgen. Vind je iets niet prettig tijdens de behandeling of je hebt het koud? Dan kan je dit altijd aangeven. Ik zal daar rekening mee houden.
4. Hoe haal ik het optimale resultaat uit de behandelingen? Drink na behandeling altijd voldoende water. Tijdens een massage worden afvalstoffen in het lichaam sneller afgevoerd. Het drinken van voldoende vocht voorkomt klachten als hoofdpijn. Houd rust na een behandeling. Ga niet gelijk weer trainen of hard aan het werk. Stress of (in)spanning zorgt voor een averechts effect.
5. Is sportmassage of sporttherapie iets voor mij, ook als ik niet zo sportief ben? Natuurlijk! Een (sport)massage is eigenlijk altijd een weldaad voor je lichaam. Zelfs als je niet sport, zorgt het voor balans en herstel.