Sporttherapie is voor iedereen, het woord doet alleen anders vermoeden. Mentale of fysieke overbelasting kan ons allemaal overkomen. Denk hierbij aan nek- en schouderklachten door stress of rugklachten als gevolg van een verkeerde (werk)houding. Ook zware fysieke arbeid of inspanning kunnen leiden tot pijnklachten. Tijdens sporttherapie wordt de klacht behandeld en word je persoonlijk begeleid in het herstel. Fysiotherapie Voorhout verwijst regelmatig cliënten door naar mijn praktijk voor verdere begeleiding en ondersteuning in het herstel van een blessure.

_54A2474

Voordelen sporttherapie:

Minder of geen pijn;
Betere afvoer van afvalstoffen;
Betere doorbloeding en stofwisseling;
Meer energie;
Voorkomt (meer) blessureleed;
Verbetert sportprestaties.

Sporttherapie bestaat uit het behandelen van aspecifieke klachten. Deze klachten kunnen dus niet worden verklaard door aantoonbare schade of een aandoening zoals een botbreuk of een gewricht uit de kom. De klassieke sportmassage is de basis van mijn behandelingen, daarnaast kunnen mobilisaties, bindweefselmassage en fasci-technieken worden toegepast.

Tijdens het intakegesprek, vóór de eerste afspraak, bepalen wij samen op basis van jouw input en specifieke situatie wat de behandelvormen en behandelintensiteit worden. Sporttherapie van Sportzorgpraktijk Fit2Perform is geheel persoonlijk en op maat.

Er zijn duidelijke raakvlakken tussen sporttherapie en fysiotherapie. We werken beiden klachtgericht. Zo heeft de fysiotherapeut meer een onderzoekende en adviserende rol en gebeurt het masseren door de sporttherapeut of sportmasseur. In mijn ogen is sporttherapie een goede aanvulling op de behandelingen van de fysiotherapie.

_54A2479

Voor het maken van een afspraak voor een sporttherapiesessie is geen doorverwijzing van de fysiotherapeut of huisarts nodig. Voor een optimaal herstel van een blessure zijn meestal meerdere sessies nodig. Specifieke informatie ontvang je tijdens het intakegesprek.

Zo snel mogelijk kennis maken?

Natuurlijk kan dat!