Nieuws

Van niezen tot tranende ogen: het hooikoortsseizoen is weer begonnen.

Hatsjoe! Goed nieuws voor hooikoortspatiënten. Medical Taping kan uitkomst bieden bij hooikoortsklachten zoals niezen, hoofdpijn, tranende ogen en een loopneus. Hooikoortspatiënten die ik als (sport)therapeut heb behandeld geven aan dat zodra de tape is aangebracht, zij meteen vrijer kunnen ademen.

Hooikoortspatiënten die ik als (sport)therapeut aan het begin of tijdens het hooikoortsseizoen met deze tapetechniek in mijn praktijk heb behandeld zijn zeer tevreden. Zij hebben minder tot geen last meer van hun klachten. Vaak ervaren zij na de eerste behandeling al een opmerkelijke verbetering.

Wanneer de tape op de bovenrug is aangebracht, tilt het de huid een klein beetje op. Hierdoor komen de bindweefselstructuren tot rust. Dit heeft vervolgens een positieve invloed op het immuunsysteem, waardoor het lichaam bij hooikoorts minder zal reageren en stoffen aanmaakt voor een allergische reactie. Bij hooikoorts spelen de longen een belangrijke rol.

Mensen die last hebben van pollen voelen zich dan ook vaak benauwd. Het gebruik van de tape heeft als voordeel dat het een kalmerende werking op de luchtwegen heeft. De tape beïnvloedt namelijk via het zenuwstelsel de ademhalingspieren en de longen. Benauwdheidsklachten en irritaties aan de ogen en neusslijmvliezen zullen hierdoor verminderen.

De klachten nemen verder af.
Uit een studie van Fysio Tape, de fabrikant van de tape, blijkt dat na een tweede behandeling, één week na de eerste behandeling, de klachten nog verder afnemen. Bij zware klachten is het mogelijk om de tape een derde keer aan te brengen voor een versterkt effect. Mijn advies is om de tape minimaal vijf dagen te laten zitten en de behandeling te herhalen. Overigens zijn er geen nadelige effecten of bijwerkingen bekend door het gebruik van Medical Taping. 

Benieuwd geworden of wil jij je laten tapen bij Fit2Perform vanwege hooikoortsklachten? Neem dan contact met mij op.

Boost je (halve)marathonvoorbereiding: kies voor een sportmassage.

Het hardloopseizoen is weer begonnen en de hardloopwedstrijden staan weer gepland. Hopelijk gooit corona niet opnieuw roet in het eten. Voor nu kunnen we weer volop racen voor blinkende medailles en mooie PR’s! Misschien ben je daardoor extra gemotiveerd aan de slag gegaan.

Zorg je wel goed voor jezelf? Neem je voldoende rust na een lange duurtraining? En hoe trouw blijf je aan je trainingsschema’s? Vermoeidheid, blessures, stressfracturen en ademhalingsklachten liggen op de loer. Een sportmassage mag dan ook niet ontbreken in jouw (halve)marathonvoorbereiding. De voordelen van een sportmassage zijn oneindig. De top 5 zal je hardlopers-hart sneller laten kloppen! De belangrijkste voordelen van een sportmassage op een rij:

  1. Herstelt en voorkomt blessures en overbelasting;
  2. Verbetert de afvoer van afvalstoffen & vocht;
  3. Verbetert de bloedcirculatie;
  4. Je voelt je energieker en fitter;
  5. Het geeft ontspanning en mentale rust.

Hardlopen is na voetbal de meest blessuregevoelige sport. Kuitblessures, de lopers knie, shin splint en pijnklachten aan de achillespezen komen het meeste voor. Deze blessures moet je serieus nemen, maar ook ‘pijntjes’ mag je niet onderschatten. Je lichaam geeft hiermee aan dat het ergens mee worstelt.

Je gaat makkelijker lopen.
Het is dus goed om op regelmatige basis een sportmassage te nemen. Als sportmasseur herken ik blessures sneller en kan je dan ook gelijk verder helpen met hersteltrainingen. Train je méér dan drie dagen in de week? Dan adviseer ik je om elke drie weken te laten masseren. Je spieren zullen hierdoor sneller herstellen, je gaat makkelijker lopen en je lichaam ontspant beter. Benieuwd geworden? Neem dan contact met me op.