Percussietherapie is één van de meest effectieve massagetherapieën voor mensen die veel sporten. Óók voor niet-sporters is deze techniek interessant. Tijdens deze behandeling wordt gebruik gemaakt van een percussie apparaat, ook wel massage gun genoemd. Ik maak gebruik van de Theragun 3GPRO.

_54A2560

Voordelen van percussietherapie:

Betere afvoer van afvalstoffen;
Vermindert spierspanning en ontstekingsreacties;
Zorgt voor betere doorbloeding en stofwisseling;
Verlagen van hersteltijd;
Versnellen van warming-up tijd;
Verbetert sportprestaties;
Minder spierpijn, verkramping en vermoeidheid.

Het effect van een percussie apparaat komt tot diep in de spieren. Een groot voordeel van het gebruik van de massage gun is dat de behandeling helpt bij het verbeteren van de doorbloeding en het afvoeren van afvalstoffen uit het lichaam. Door de werking van het percussie apparaat heb je minder (spier)pijn of stramme spieren na bijvoorbeeld een pittige training.

Veel mensen hebben last van stijve of vermoeide spieren. Dit hoeft niet altijd veroorzaakt te worden door sport. Het apparaat maakt gebruik van kloppende en trillende verticale bewegingen waarmee druk wordt uitgeoefend op het bindweefsel.

We starten de eerste behandeling met een lage intensiviteit van het percussie apparaat. Ik wil voorkomen dat je pijn ervaart tijdens de behandeling. Na verloop van tijd komen de spieren losser en verhoog ik de intensiviteit van het apparaat.

_54A2581

Als sporter, sportmasseur en sporttherapeut gebruik ik percussietherapie als voorbereiding op een training of wedstrijd, na een pittige work-out of inspanning. Ook is percussietherapie van toepassing bij de behandeling van een blessure en om littekenweefsel soepeler te krijgen. 

De massage gun gebruik ik ook als onderdeel van een sporttherapie behandeling, sportmassage of triggerpointmassage. Bij veel voorkomende klachten kan percussietherapie zorgen voor pijnverlichting. Deze therapie is daarom een uitstekende toevoeging in de gereedschapskist van mijn sportzorgpraktijk.

Zo snel mogelijk kennis maken?

Natuurlijk kan dat!