Tijdens een triggerpointmassage zoek ik als masseur jouw pijnlijke triggerpoints op. Dit zijn spierknopen die spanning in de spier veroorzaken en de functie van de zenuwen en gewrichten negatief beïnvloeden. Wanneer ik het triggerpoint heb gevonden, gebruik ik een speciale techniek om het triggerpoint te ontspannen. Dit kan wat minder prettig aanvoelen, je weet wat men zegt: ‘No pain, no gain’. Gelukkig duurt dit maar even en voel je al snel een opmerkelijke verbetering.

_54A2607

Voordelen van een triggerpointmassage:

Minder of geen (uitstralende) pijn;
Minder spierspanning;
Betere afvoer van afvalstoffen;
Betere doorbloeding en stofwisseling;
Meer energie;
Voorkomt (meer) blessureleed;
Verbetert sportprestaties.

Triggerpoints (spierknopen) ontstaan wanneer je jouw spieren (langdurig) overbelast. Denk hierbij aan zitten met opgetrokken schouders, tillen, sporten, stress, in de tuin werken, verkeerde (werk)houding, zwakke spieren, hypermobiele gewrichten, beenlengte verschil, plotselinge schokken, valpartijen, botsingen, etc. Zo’n ‘knoop’ is een ophoping van afvalstoffen die op de zenuwbanen drukt. Dit veroorzaakt pijn, ook op plekken waar de spierknoop niet zit. Dit heet uitstralingspijn.

De meeste mensen nemen bij nekpijn, schouderpijn, rugpijn of hoofdpijn een pijnstiller, een warm bad of gaan vroeg naar bed in de hoop dat de pijn de volgende dag weer weg is. Een triggerpoint houdt de spier dag en nacht gespannen, waardoor de spier zich niet kan herstellen en je hierdoor pijn zal blijven ervaren. 

De beste manier om deze pijn te bestrijden is niet door nog een pijnstiller te nemen, maar door een triggerpointmassage te ondergaan.

_54A2594

Een triggerpointmassage helpt bij hoofd, nek- en schouderpijn, RSI, bilpijn en pijn in bijvoorbeeld de kuitspieren of hamstrings. Behalve pijn kunnen spierknopen ook duizeligheid en misselijkheid veroorzaken. Met een speciale massagetechniek oefen ik als masseur druk uit op de verkrampte plek in de spier. Hiermee verlicht ik direct de (uitstralings)pijn. Hiermee heeft de massage ook direct een ontspannend effect. Indien nodig kan de massage worden aangevuld met percussietherapie.

Vaak zijn er meerdere triggerpointmassages nodig om volledig klachtenvrij te worden verklaard en óók te blijven. Daarnaast geef ik je na de behandeling graag wat tips zodat je zelf ook aan de slag kunt.

Zo snel mogelijk kennis maken?

Natuurlijk kan dat!